Orbán Viktor: négy fontos döntést hoztunk

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-lg/o/r/b/orban-facebook-420982.jpg
Megosztás/Share
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Sok százezer munkahely megmentése a cél

Bíznak abban, hogy ezekkel az intézkedésekkel sok százezer munkahelyet sikerül majd megmenteni – zárta beszédét Orbán.

Négy döntést hoztak

Négy döntést hoztak:

  1. A családok és a vállalkozások hitelfizetési moratóriumát július 1-ig meghosszabbítják. A moratórium automatikusan meghosszabbodik, csak annak kell felkeresnie a bankját, aki a moratórium ellenére is törleszteni akarja a hitelét.
  2. A járványügyi intézkedések miatt ideiglenes bezárásra kényszerült vállalkozásokat a kormány decemberben és januárban is a bérköltségek kétharmadának elengedésével és átvállalásával támogatja. A járulékfizetés elengedését és a bértámogatást a vendéglátóhelyek, a szállodák és az idegenforgalom mellett kiterjesztik a szünetelni kényszerülő, magántulajdonú buszos vállalkozásokra is.
  3. A kis és középvállalkozások, valamint az egyéni vállalkozók iparűzési adóját január 1-től a felére csökkentik, mivel ők adják a legtöbb munkahelyeket és ők a legsérülékenyebbek a járvány idején. A 25 ezer fő alatti települések támogatást kapnak a kormánytól, a nagyobb önkormányzatok pénzügyi helyzetét pedig egyenként tekintik majd át.
  4. A gyereket nevelő és gyereket váró családokat 6 millió forintig kedvezményes, maximum 3%-os kamatozású lakásfelújítási hitellel segítik. Ebből 3 millió forint vissza nem térítendő támogatás, ami a felújítás végével vehető igénybe, és automatikusan csökkenti a hitel összegét.

Kiegészítik a gazdaságvédelmi akciótervet

A vírus nemcsak  az emberek egészségét, hanem a gazdaságot és a munkahelyeket is megtámadta, ezért a családokat és a vállalkozásokat is védeni kell – mondta el a miniszterelnök.

Ennek érdekében a kormány a gazdaságvédelmi akcióterv kiegészítéséről rendelkezett.

Állják a sarat a kórházak

A koronavírus egész Európában újabb csúcsokat ostromol. A vírus támadásával szemben az orvosok, az ápolók és a kórházak jól állják  sarat – kezdte Orbán a mai facebook-videóját.

A kormány minden, a védekezéshez szükséges eszközt biztosít számukra – tette hozzá.

Hamarosan megszólal Orbán Viktor

A Facebookon posztolt a miniszterelnök arról, hogy hamarosan jön a bejelentés a jövő évre vonatkozó gazdaságélénkítő lépésekről.

Címlapkép: Facebook

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20201219/orban-viktor-negy-fontos-dontest-hoztunk-462528