Sorra hívják orvosaikat a gazdag amerikaiak, hogy hamarabb jussanak vakcinához

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-xl/g/a/z/gazdag-jacht-arcmaszk-kesztyu-getty-stock-373328.jpg
Megosztás/Share
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Sorra kapják a telefonokat vagyonos betegeiktől az orvosok, arról érdeklődnek, hogy hamarabb sorra kerülhetnek-e a vakcinák beadásánál, amennyiben fizetnének érte, például kórháznak vagy egy alapítványnak utalt összeg keretében.

Az egyik orvos beszámolója szerint a páciense 25 ezer dollárt is adakozott volna a kórháznak, ha cserébe hamarabb megkapja a vakcinát. Mivel egyelőre csak korlátozott mértékben állnak rendelkezésre az oltások, ezért még a gazdagoknak is várniuk kell a sorukra Amerikában, mivel először azok kapják meg az oltást, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. Azt a nyilatkozó orvos is elismerte, hogy nehéz a vagyonosabb pácienseknek azt mondani, hogy várniuk kell, mivel ők eddig nem nagyon vártak semmilyen szolgáltatásra sem.

A hét elején Kalifornia 327 ezer dózist kapott a Pfizer vakcinájából, ebből első körben az egészségügyben dolgozók kapnak oltást. Dél-Kaliforniában az utóbbi hetekben jelentősen megugrott az intenzív ellátásra szoruló betegek száma a koronavírus miatt, gyakorlatilag beteltek a kórházak.

Címlapkép: Getty Images

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20201219/sorra-hivjak-orvosaikat-a-gazdag-amerikaiak-hogy-hamarabb-jussanak-vakcinahoz-462536