Újabb korlátozások Angliában

https://kep.index.hu/1/0/3584/35840/358400/35840069_2740081_57810e678999c851929cfb78da257674_wm.jpg
Megosztás/Share

Dél-Anglia újabb térségeiben lépett érvénybe szombaton a koronavírus-járvány megfékezésére kidolgozott háromszintű készenléti rendszer legmagasabb fokozata. Londonban és a vele határos keleti-északkeleti térségekben már szerda óta ez a fokozat van érvényben.

A szabályozás értelmében be kell zárniuk a múzeumoknak, a turistalátványosságoknak, a zárt terű szórakozóhelyeknek, a szállodáknak és egyéb szálláshelyeknek, valamint az összes vendéglátóhelynek, bár az utóbbiak elvitelre és házhoz szállításra felvehetnek ételrendelést

– jelentette az MTI londoni tudósítója.

Angliában komoly változások jöttek a járvány elleni védekezésben

Háromfokozatú készenléti rendszer lépett életbe.

Emellett a nem egy háztartásban élők zárt terekben nem tarthatnak összejöveteleket, és a szabadtéri helyszíneken is csak hat, nem egy fedél alatt lakó ember tartózkodhat egymás társaságában. A boltok, köztük a nem alapvető árucikkeket forgalmazó üzletek, a fodrászatok, az edzőtermek ugyanakkor nyitva maradhatnak.

A briteknél vegyes érzelmek követik a Vakcina-napját

Az idősek örülnek a védőoltásnak, a szkeptikusokat pedig meggyőzi majd a kormány.

Jövő szerdától öt napra jelentősen enyhül a járványellenes intézkedések szigora azért, hogy a családok együtt tölthessék a karácsonyt. 

Boris Johnson brit miniszterelnök péntek este a BBC televíziónak nyilatkozva azonban megismételte azt a kérést, hogy mindenki csak „kis karácsonyt” tartson az idén.
    

Megosztás/Share

Forrás: https://index.hu/kulfold/2020/12/19/del-anglia_koronavirus_korlatozasok/