Aki más vakcinára allergiás, nem kaphat koronavírus elleni oltást

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=c35e4487-ccb9-4a9d-a691-c804be724b40
Megosztás/Share

A hatóságok vizsgálják az eddigi allergiás reakciókat.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

A 444 a The Hillre hivatkozva ír arról, hogy az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága (FDA) vizsgálatot indított, miután több amerikai államban is allergiás reakciókról érkeztek jelentések, melyeket a Pfizer koronavírus-vakcinája válthatott ki.

Az amerikai hatóság közösen a brittel azt vizsgálja, hogy a vakcina melyik komponense lehet felelős a reakciókért. Nemcsak Amerikában ugyanis, hanem Nagy-Britanniában is jelentettek allergiás reakciót.

Az irányelv most az, hogy az allergiával küzdő amerikaiak többsége simán megkaphatja a vakcinát, de azok, akiknek korábban súlyos allergiás reakciójuk volt más vakcinára, egyelőre ne kapjanak oltást.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/vilag/20201220_Aki_mas_vakcinara_allergias_nem_kaphat_koronavirus_elleni_oltast#rss