Az olaszok és belgák sem fogadják az Angliából érkező repülőket

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=596feaf9-90cc-47b3-9054-a89c243079fc
Megosztás/Share

Hollandia után további két ország függesztette fel az Egyesült Királyságból érkező gépek fogadását.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Hollandia azt követően döntött úgy, hogy nem érkezhetnek brit gépek az országba, hogy találtak egy a szigetországból érkezett utast, aki a terjedőben lévő új vírustörzzsel volt fertőzött.

A 444.hu szerint a belga kormány vasárnap délelőtt jelentette be, hogy éjféltől tilos beutazni repülővel illetve vonattal Angliából. Az olaszoknál eközben a külügyminiszter tett közzé hasonló intézkedéseket.  

A Covid új változatát eddig Dániában, Hollandiában és Ausztráliában azonosították – mondta Maria Van Kerkhove, az Egészségügyi Világszervezet egyik, Covid-19-cel foglalkozó vezetője.

Szakértők szerint arra nincs bizonyíték, hogy az új változat több halálos áldozatot követelne a vírus eddigi formájánál, illetve az sem bizonyított, hogy az oltások nem hatnak ellene.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/vilag/20201220_Az_olaszok_es_belgak_sem_fogadjak_az_Angliabol_erkezo_repuloket#rss