Egy 36 éves elhunytnál nem tüntettek fel alapbetegséget

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=dfa7f550-4d72-4b9f-bbc4-f6b8a6078c48
Megosztás/Share

A kormányzati tájékoztató oldal szerint az adat “feltöltés alatt van.”

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Vasárnapra 185 koronavírusos beteg hunyt el, amivel a járvány kezdete óta az áldozatok száma átlépte a nyolcezret. A vasárnap közzétett adatokban a legfiatalabb elhunyt egy 26 éves férfi, aki aminosav anyagcsere zavarral küzdött.

Elhunyt egy 36 éves férfi is, akinél nem tüntettek fel ismert alapbetegséget, annyit írtak, az “adat feltöltés alatt”.

Meghalt egy 45, egy 47, egy 48 és egy 49 éves férfi is, más betegségek mellett mindannyiuknál feltüntették a magas vérnyomást is.

Elhunyt egy 50 éves nő, aki krónikus gyulladásos autoimmun-betegségben szenvedett, egy 51 éves, leukémiás nő, illetve egy 55 éves daganatos nő.

Meghalt két 56 éves férfi – egyiküknek krónikus tüdőbetegsége és magas vérnyomása, a másiknak a többi között daganatos megbetegedése volt -, egy 57 éves, demenciával küzdő beteg, egy 59 éves Down-szindrómás férfi, és két 59 éves, a többi között cukorbetegséggel küzdő férfi is.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20201220_elhunytak_koronavirus#rss