Hadházy Ákos pert nyert a szüleiről hazudozó Ripost és Origo ellen, 1,8 millió forint sérelemdíjat kell fizetniük

Megosztás/Share

Ünnep 444 Körben

Csatlakozom

Hadházy Ákos arról írt a Facebookon, hogy az idős szülei „6,5 hektár szőlőt művelnek, amit 40 év alatt apránként vettek és saját kezűleg telepítettek, maguk művelik a mai napig”, és „ebből sikerült a revolvermédiának »Hadházy-klánt« és mesés birtokot kerekíteni, meg azt állítani, hogy Twickel báró strómanjai vagyunk”.

Azt írta, a héten – majdnem négy évvel a cikkek megjelenése után – jogerős ítélet született arról, hogy ez nem volt igaz.

A Ripost és az Origo köteles közzétenni az ítéletet, és összesen 1,8 millió forint sérelemdíjat kell fizetniük.

Bede Zsolt, amint Facebookon élőben közvetíti, hogy a földön fetreng. Közölte, hogy be akarja olvasni a pontjait, majd amikor Hadházy odaguggolt, hogy mondja, meggondolta magát.Fotó: Hadházy Ákos/Facebook

Hadházy azt írja, bár örül, hogy győzött az igazság, a majdnem 4 évig tartó peres eljárás „sajnos nem old meg semmit”: „minden nap hallom felheccelt emberektől, hogy »bezzeg a Hadházy benne volt a földmutyiban« meg hogy milyen sok földünk van”. Szerinte „ez volt a céljuk, ezt elérték, a pénzt meg majd megkapják Rogánéktól kormányzati hirdetések formájában”.

2017 elején több cikkben is foglalkoztunk azzal, hogy a TV2 és az Origo hogyan próbálta rátolni a korrupciós ügyeket leleplező Hadházy Ákos akkori LMP-társelnökre a földárverések körüli zavaros ügyeket, hiszen sok esetben éppen kormánypárti szereplők jutottak furcsa módon földhöz. Hadházy akkor azt írta: „A TV2 »Tények« című tegnapi műsora »talált« Anyunak 40 hektár földet, Édesapámnak pedig 10 hektárt. Sajnos a szüleim nem tudnak ilyenről Apu 6,5 hektár szőlőt művel, 30 éve, saját kezűleg. Ha a TV2 megmondja, hogy hol vannak ezek, vagy egyetlen olyan négyzetméter állami földet mutat, amelyet a szüleim, testvéreim, én, gyermekeim vagy feleségem vásárolt, lemondok és megyek haza gazdálkodni :)”

2020 rendkívüli év volt. A koronavírus-járvány és a nyomában egyre mélyülő gazdasági válság mindannyiunkat próbára tett, a kormány pedig ezt a súlyos válságot is arra használta, hogy tovább erősítse amúgy is példátlanul túlterjeszkedő hatalmát.

Az olvasóknak köszönhetően a 444 viszont nem csak túlélt, de erősödni is tudott. Öt új munkatárs érkezett, öt új blog, rendszeres podcast adás indult, elkészült a második Makró, új hírleveleink heti és napi rendszerességgel készülnek, és nem mellesleg: nőtt a látogatottságunk is.

Hogy stabil, kiszámítható keretek között tovább működhessen és bővülhessen az újság, 2021-ben új rendszert indítunk. Lesznek exkluzív cikkek, hírlevelek, és sok más előny.

Ünnepi ajánlatunkkal minden fizetős szolgáltatásunkat kipróbálhatod kedvezményes áron.

Csatlakozz, állj mellénk, legyél te is a 444 közösségének tagja és járulj hozzá a szabad magyar sajtó gyarapodásához!

Kapcsolódó

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2020/12/20/hadhazy-akos-pert-nyert-a-szuleirol-hazudozo-ripost-es-origo-ellen-18-millio-forint-serelemdijat-kell-fizetniuk