Hatalmasat bukott Gerendai Károly: tavasszal derül ki, mi lesz a Sziget fesztivál sorsa

https://cdn.penzcentrum.hu/upload/cimlapimg/F/fesztival_768x434px_getty-20201220.jpg
Megosztás/Share

Bár a válság miatt már eddig is százmilliókat bukott Gerendai Károly, a vendéglátásban és a turizmusban is érdekelt a Sziget Fesztivál alapítója, ezzel együtt is szerencsésnek vallja magát. Azt viszont nem érti, miért nem támogatja a kormány a fesztiváljaik megmentését, hiszen “ahhoz képest, hogy eddig csak 1-2 százaléknyi közpénz volt bennük, minden évben sokmilliárdos hasznot termeltek az országnak”.

“Nem csak anyagilag, lelkileg is megvisel ez a válság. Építeni, és nem leépíteni szeretek” – mondta el a HVG-nek adott interjújában Gerendai Károly. Ezt a két szektort érintette talán leginkább a koronavírus-járvány miatti válság, “most félre kellett tennem a tervezgetést, és válságmenedzser üzemmódba kapcsolni” – mondta. Több százmilliót éget el azokból a milliárdokból, amelyeket 2017-ben a Sziget többségi tulajdonrészének eladásáért kapott, de hangsúlyozta:

Én még szerencsés vagyok, mert legalább volt miből áldoznom a vállalkozásaim életben tartására.

Három éttermének megnyitása is csúszik a válság miatt, a már meglévőket pedig sokba kerül fenntartani, eddig 200 milliót költött a fennmaradásukra. Az elmaradt Sziget számlája körülbelül másfél milliárd forint, még úgy is, hogy “A művészek rugalmasak, visszautalták az előlegeket, és a legtöbben vállalták, ha lehet, jönnek 2021 nyarán” – mondta.

Hogy lesz-e jövőre Sziget, “annak legkésőbb márciusban el kell dőlnie”.

Címlapkép: Getty Images

Megosztás/Share

Forrás: https://www.penzcentrum.hu/utazas/hatalmasat-bukott-gerendai-karoly-tavasszal-derul-ki-mi-lesz-a-sziget-fesztival-sorsa.1107998.html