Hollandia nem fogad repülőket az Egyesült Királyságból

https://kep.index.hu/1/0/3585/35853/358532/35853239_2741037_c8d0234ebed6f0743bd1c3ba61646ece_wm.jpg
Megosztás/Share

A holland kormány felfüggesztette vasárnaptól minden, az Egyesült Királyságból érkező repülőjárat fogadását azt követően, hogy Hollandiában találtak valakit, aki a koronavírusnak a szigetországban terjedő új törzsével fertőződött meg – írja az MTI. 

A légijáratokat vasárnap reggel 6 órától függesztik fel, az intézkedés határidejét egyelőre január 1-re időzítették. 

A hollandok lépést néhány órával azután jelentették be, hogy a brit kormány megerősítette: Londonban és Délkelet-Angliában egy az eddigieknél sokkal gyorsabban terjedő új koronavírus-törzs jelent meg.

A holland közegészségügyi hatóság (RIVM) „azt javasolja, hogy a vírus ezen változatának (…) bejutását minden lehető módon akadályozzák meg, az Egyesült Királyságból érkező utasok mozgásának korlátozásával, illetve ellenőrzésével” – olvasható az egészségügyi minisztérium közleményében.

Mark Rutte holland miniszterelnök kabinetje ennek érdekében hozott „elővigyázatossági döntést” az Egyesült Királyságból érkező légijáratok betiltásáról – áll a közleményben, Azt is leírták továbbá, hogy a holland kormány

az elkövetkező napokban az Európai Unió más tagállamaival együtt megvizsgálja további korlátozások lehetőségét.

Hollandia január közepéig öthetes zárlatot írt elő a járvány újbóli fellángolásának megfékezése érdekében, így zárva tartanak az iskolák és a nem alapvető cikkeket forgalmazó üzletek is.

Megosztás/Share

Forrás: https://index.hu/kulfold/2020/12/20/hollandia_egyesult_kiralysag_koronavirus/