Kényszerleszállás koronavírusos halál miatt

https://kep.index.hu/1/0/3585/35856/358563/35856317_2741291_534335eb6e7e8d44bd0f0e54dfbae01d_wm.jpg
Megosztás/Share

Kényszerleszállást kellett végrehajtania az amerikai United Airlines egyik kétszáz utast szállító járatának, mert egy férfi rosszul lett, majd nem sokkal később elhunyt az őt kórházba szállító mentőben. Nagyon valószínű, hogy a szerencsétlenül járt férfi koronavírus-fertőzött volt, így akár valamennyi utastársát megfertőzhette a repülőgépen – adta hírül a TMZ.

A gép a floridai Orlandóból Los Angelesbe tartott, amikor többeknek feltűnt, hogy az egyik utastársuk rendkívül rosszul érzi magát. A férfi úszott az izzadságban, miközben a hideg rázta. Az állapota folyamatosan romlott, ezért döntött úgy a gép kapitánya, hogy kényszerleszállásba kezd, le is tette a repülőt New Orleansban. A kiérkező mentők sem tudtak segíteni a férfin, aki a kórházba szállítása közben elhunyt a mentőautóban.

Az utas megerősítette, hogy nem volt pozitív koronavírustesztje, és azt állította, nincsenek Covidra utaló tünetei. Mint utóbb kiderült, nem mondott igazat

– mondta a United Airlines szóvivője. Beszámolt róla, hogy az elhunyt felesége szerint férjének erősen koronavírus-fertőzésre utaló tünetei voltak, mert többek között az ízlelését és a szaglását is elvesztette. Ennek hallatán a légitársaság elkezdte az utasokat felkeresni, és értesítették az amerikai járványügyi központot, a CDC-t. 

A hétvégehatás nem a járvány terjedését, csak az adatközlést fékezi

Kérdés, hogy az ünnepek előtti rohanás, vagy a karanténbejelentések mennyire dobják meg a most 76,291 milliós esetszámot.

Megosztás/Share

Forrás: https://index.hu/kulfold/2020/12/20/united_airlines_kenyszerleszallas_koronavirus_egyesult_allamok_usa_covid_halal_fetozes/