Kocsis Máté: Nem hisztizni kell, főpolgármester úr

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=e8dd3d2a-6a18-41fd-8534-4a5293558223
Megosztás/Share

A Facebookon reagált a Fidesz frakcióvezetője Karácsony Gergely szavaira.

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a gazdasági intézkedések között bejelentette a kkv-k és egyéni vállalkozók iparűzési adójának felére csökkentését, amellyel Karácsony Gergely főpolgármester és más ellenzéki polgármesterek szerint kivégezte a magyar önkormányzatiságot. Ezzel a vágással ugyanis jelentősen csökkennek az önkormányzatok szabadon elkölthető bevételei.

Karácsony szerint

a miniszterelnöki bejelentésnek semmi köze a gazdasági válság kezeléséhez, ennek a cinikus hatalmi politizáláshoz van köze csak.

Ugyan a kormányzat ígért kompenzációt, több városvezető attól tart, abból ő politikai alapon kimarad. Karácsony úgy fogalmazott,

blabláznak valamit a kompenzálásról. Tudjuk mit akarnak: amelyik városvezető befogja a száját, az talán túlél, de már nem a helyi polgárok akaratát képviselő önkormányzat lesz, csupán a kormány vazallusa. Mi nem leszünk azok!

Erre a bejegyzésre reagált Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, aki azt írta, azért van szükség az iparűzési adó csökkentésére, hogy a vállalkozások túléljék a járvány gazdasági hatásait, és hogy meg tudják tartani a munkahelyeket.

A budapesti vállalkozásoknak nincs százmilliárdnyi tartaléka, Karácsonyéknak van, Tarlóstól örőkölték. Emellett Budapest így is a legnagyobb bevétellel rendelkező magyar város.

Kocsis szerint világjárvány közepén nem tanácsadókra és politikai kinevezettekre, brüsszeli áskálódásra kellene szórni a pénzt, nem kellene hagyni a lopást, és akkor jut adócsökkentésre.

Nem a főpolgármesternek kell pénzügyi segítség, hanem a budapestieknek. A járvány gazdasági hatásait enyhíteni kell, nem hisztizni, főpolgármester úr!

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20201220_Kocsis_Mate_Nem_hisztizni_kell_fopolgarmester_ur#rss