Máris boldog karácsonyt kívánt Orbán Viktor

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=38f61e41-5699-45cb-8154-06d29259e95a
Megosztás/Share
Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Meggyújtotta a negyedik adventi gyertyát, majd boldog karácsonyt kívánt a miniszterelnök.

Mindez annak ismeretében érdekes, hogy Orbán Viktor hétfőn tesz bejelentést arról, hogyan lehet majd karácsonyozni idén. A Kossuth Rádióban pénteken arról beszélt, “kis karácsony” lesz idén, a 25–26-a a rokonlátogatásokról le kell mondani. Annak örülne, ha egy szabadabb este lehetne, és a szakemberek is támogatnák, hogy a 10 fős családi összejövetelbe ne számítsanak bele a 14 év alatti gyerekek.

Az biztos, hogy szilveszterre nem lesz enyhítés.

Az emberekre bízza Orbán a karácsonyi visszafogottságot, vagy szigorú szabály jön?

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn jelenti be a karácsonyra vonatkozó járványügyi szabályokat, azonban már a péntek reggeli rádióinterjúban jelezte: “kis karácsonyra” készüljön idén mindenki. A miniszterelnök közölte azt is, a december 25-26-i rokonlátogatásokról le kell mondani. A kérdés csak az, hogy ezt vajon rendeletben is szabályozzák, vagy az emberek önmérsékletére bízzák a kérdést.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20201220_Maris_boldog_karacsonyt_kivant_Orban_Viktor#rss