Megalázónak tartották és visszaadták a 10 ezer forintos jutalmat a csepregi otthon dolgozói

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=13b126ce-559c-4c89-b68e-29a40fd6fa85
Megosztás/Share

A többletmunkát nem lehet ennyivel lerendezni.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Megalázóan kevésnek tartják, ezért visszaadták a 10 ezer forintos karácsonyi jutalmat a csepregi szociális otthon dolgozói – derült ki az RTL Klub Híradójából. A csepregi önkormányzatnak 14 dolgozó azt írta, tisztában vannak a járvány okozta helyzettel, de egész évben létszámhiánnyal küzdöttek, a többletmunkát pedig ennyivel nem lehet rendezni. Horváth Zoltán polgármester azt mondta, senkit sem akartak megalázni, tisztában van vele, hogy ennél a dolgozók többet érdemelnek, és ezt nekik is elmondta.

A Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezetének elnöke, Köves Ferenc szerint a megoldás az lenne, ha megemelnék az állami normatívát.

A gyermekotthonokban lévő áldatlan állapotokról a hvg.hu is írt:

Áldatlan állapotok vannak az áldott ünnepeken egyes gyermekotthonokban

Megalázóan alacsony bérek, munkaerőhiány, elviselhetetlen munkakörülmények, a Covid ehhez már csak a kegyelemdöfés volt – így jellemezték a gyermekotthonok egy részében uralkodó állapotokat az ott dolgozó, vagy a gyermekotthonok életére még a karantén alatt is rálátó forrásaink. A dolgozókat nem tesztelik, több otthonban felütötte már a fejét a koronavírus.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20201220_Megalazonak_tartottak_es_visszaadtak_a_10_ezer_forintos_jutalmat#rss