Nem igaz, hogy ájulást okoz a koronavírus elleni vakcina

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=236cc516-def6-49f2-9097-9d17933d9b2e
Megosztás/Share

Egy, a közösségi médiában terjedő videó keltette ezt a látszatot.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

A Reutersre hivatkozva a Telex arról ír, hogy nem bizonyítja a koronavírus elleni oltás veszélyességét, hogy egy nővér elájult, miután beoltották a vakcinával. A közösségi médiában látható az a videó, amelyen egy Tiffany Dover nevű nővér oltás után nyilatkozott helyi tévéknek, de beszéd közben láthatóan rosszul lett, szédülni kezdett, majd elvesztette az eszméletét.

Kiderült, hogy a nővér gyakran elájul, ha fáj neki valami.

Az Amerikai Járványügyi Hivatal (CDC) honlapján szó van arról, hogy nem ritkaság az ájulás az oltás után, és hogy biztos magyarázat ugyan nincs erre, de ez az oltás folyamatával és nem az oltóanyaggal lehet összefüggésben.

Az amerikai gyógyszerfelügyelet december 11-én adta meg az engedélyt a Covid-19 elleni Pfizer-vakcina alkalmazására. A beszámolók szerint a leggyakoribb mellékhatások: fájdalom a szúrás helyén, fáradtság, fejfájás, izomfájdalom, hidegrázás, ízületi fájdalom és láz.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/vilag/20201220_Nem_igaz_hogy_ajulast_okoz_a_koronavirus_elleni_vakcina#rss