Putyin további jó munkát kívánt a 100 éves orosz hírszerzésnek

Megosztás/Share

Ünnep 444 Körben

Csatlakozom

Megalakításának 100. évfordulóját ünnepelte az orosz külföldi hírszerzés, a Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR). Vlagyimir Putyin a beszédében további jó munkára buzdította a szervezetet. Azt mondta, az létfontosságú Oroszország „szuverén, demokratikus, független fejlődésének” biztosításában.

Fotó: Alekszej Nikolszkij/AFP

Putyin egy nappal azután méltatta az orosz külföldi hírszerzést, hogy Mike Pompeo amerikai külügyminiszter azt mondta: „meglehetősen egyértelmű”, hogy Oroszország áll a minden korábbinál súlyosabb kibertámadás mögött, amiben hackereknek sikerült behatolniuk az USA kormányzati intézményeinek és kulcsfontosságú infrastrukturális létesítményeinek számítógépes hálózatába.

Moszkva többször közölte, hogy semmi köze a támadásokhoz.

„Tudom, miről beszélek” – mondta a testületről Putyin, aki maga is dolgozott hírszerzőként. „A legkomolyabb figyelmet az információbiztonságnak kell szentelni, továbbá a harcnak a szélsőséges erők és a korrupció ellen” – mondta.

Szergej Nariskin, a hírszerzés vezetője is méltatta a szervezetet. „Minden egyes sikeresen végrehajtott hírszerzési művelet egyedülálló és hősi a maga nemében” – mondta. A szolgálat orosz polgárok millióinak biztonságát garantálja, akárcsak a nemzeti szuverenitást, a társadalmi-politikai stabilitást, a gazdasági és műszaki fejlődést –mondta, megemlítve, hogy most a terrorizmusra és a tömegpusztító fegyverek terjedésének megakadályozására kell figyelni a leginkább.

Az SZVR az FSZB mellett a KGB utódszervezete. (MTI)

2020 rendkívüli év volt. A koronavírus-járvány és a nyomában egyre mélyülő gazdasági válság mindannyiunkat próbára tett, a kormány pedig ezt a súlyos válságot is arra használta, hogy tovább erősítse amúgy is példátlanul túlterjeszkedő hatalmát.

Az olvasóknak köszönhetően a 444 viszont nem csak túlélt, de erősödni is tudott. Öt új munkatárs érkezett, öt új blog, rendszeres podcast adás indult, elkészült a második Makró, új hírleveleink heti és napi rendszerességgel készülnek, és nem mellesleg: nőtt a látogatottságunk is.

Hogy stabil, kiszámítható keretek között tovább működhessen és bővülhessen az újság, 2021-ben új rendszert indítunk. Lesznek exkluzív cikkek, hírlevelek, és sok más előny.

Ünnepi ajánlatunkkal minden fizetős szolgáltatásunkat kipróbálhatod kedvezményes áron.

Csatlakozz, állj mellénk, legyél te is a 444 közösségének tagja és járulj hozzá a szabad magyar sajtó gyarapodásához!

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2020/12/20/putyin-tovabbi-jo-munkat-kivant-a-100-eves-orosz-hirszerzesnek