Szabad Városok Szövetsége: A kormány vonja vissza az iparűzési adó megfelezéséről szóló döntését!

Megosztás/Share

Ünnep 444 Körben

Csatlakozom

Karácsony Gergely főpolgármester és 37 kerületi és vidéki polgármester közös közleményben követeli, hogy a kormány vonja vissza az iparűzési adó megfelezéséről szóló, szerintük „az önkormányzatok kivégzését jelentő” döntését.

Karácsony Gergely a közgyűlés szeptember 30-i ülésén.Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

A Szabad Városok Szövetsége közleménye szerint az iparűzési adó megfelezésének semmi köze a gazdasági válság kezeléséhez, annak csakis a Fidesz hatalmi politikájához van köze.

A közleményt aláíró polgármesterek közös tiltakozásra hívták azokat az önkormányzatokat, amik meg akarják védeni a polgáraiknak nyújtott közszolgáltatásaikat és saját cselekvőképességüket. „Közösen kell fellépnünk a sötét időket idéző, sötét szándékok miatt meghozott kormánydöntés ellen” – írták.

A csatlakozó önkormányzatok tiltakozásuk jeléül, „a közszolgáltatások védelmében” december 23-án 19 órától egy estére lekapcsolják a díszkivilágításokat, hogy felhívják a polgárok figyelmét az önkormányzatok által biztosított közszolgáltatások fontosságára.

Azt írták, az iparűzési adó bevételéből az önkormányzatok a mindenkinek járó közszolgáltatásokat biztosítják, a helyi tömegközlekedést, a szemétszállítást, utak karbantartását, közvilágítást, zöldfelületek kezelését, ebből fizetnek szociális támogatásokat, finanszíroznak színházakat, kulturális és sporttevékenységet, ezek ellátása Orbán döntése miatt veszélybe került.

Szerintük a 25 ezer főnél nagyobb településeknek ígért egyedi kompenzációt „Orbán Viktor kénye-kedve szerint”, politikai alapon fogja osztani a kormány.

2020 rendkívüli év volt. A koronavírus-járvány és a nyomában egyre mélyülő gazdasági válság mindannyiunkat próbára tett, a kormány pedig ezt a súlyos válságot is arra használta, hogy tovább erősítse amúgy is példátlanul túlterjeszkedő hatalmát.

Az olvasóknak köszönhetően a 444 viszont nem csak túlélt, de erősödni is tudott. Öt új munkatárs érkezett, öt új blog, rendszeres podcast adás indult, elkészült a második Makró, új hírleveleink heti és napi rendszerességgel készülnek, és nem mellesleg: nőtt a látogatottságunk is.

Hogy stabil, kiszámítható keretek között tovább működhessen és bővülhessen az újság, 2021-ben új rendszert indítunk. Lesznek exkluzív cikkek, hírlevelek, és sok más előny.

Ünnepi ajánlatunkkal minden fizetős szolgáltatásunkat kipróbálhatod kedvezményes áron.

Csatlakozz, állj mellénk, legyél te is a 444 közösségének tagja és járulj hozzá a szabad magyar sajtó gyarapodásához!

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2020/12/20/szabad-varosok-szovetsege-a-kormany-vonja-vissza-az-iparuzesi-ado-megfelezeserol-szolo-donteset