Vasárnap esti lista: ezek az országok nem engedik leszállni a Nagy-Britanniából érkező repülőket

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-xl/r/e/p/repulo-377374.jpg
Megosztás/Share
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A sort Hollandia kezdte, majd Belgium és Ausztria is úgy döntött, hogy nem enged be utasszállító repülőgépeket az Egyesült Királyságból. Őket követte vasárnap kora estig Olaszország, Németország, Franciaország, Írország, Románia, Bulgária, Kuvait, Salvador.

Hollandia legalább december 31-ig nem fogad repülőket brit területekről, Belgium egyelőre csupán 24 órára – vasárnap éjféltől kezdődőn – vezeti be a tilalmat, ugyanakkor leállította a vasúti forgalmat is brit viszonylatban. Ausztria szintén bejelentette, hogy nem engedi brit repülők leszállását légikikötőiben, ám a tilalom kezdetének időpontja még nem ismert.

A németországi repülőterek vasárnap éjféltől nem fogadhatnak járatokat Nagy-Britanniából és Észak-Írországból. A rendelkezés egyelőre december 31-ig érvényes.

Franciaország csak 48 órás beutazási tilalmat vezetett be – amely vasárnap éjféltől érvényes -, ám mindenkire vonatkozik, aki az Egyesült Királyságból érkezne, akár repülővel, komppal vagy vasúton.

Írország szintén korlátozza a légi-, a tengeri és a szárazföldi érkezést az Egyesült Királyságból, és szintén egyelőre csak két napra. Kedden fogja eldönteni, hogy meghosszabbítja-e.

Románia hétfőn 19 órától nem fogad két héten keresztül az Egyesült Királyságból repülőgépeket, vasárnap éjféltől pedig az Egyesült Királyság felkerül a járvány szempontjából kockázatos országok listájára is, az innen érkezőknek ezért két hétig karanténba kell vonulniuk.

Kuvait és Salvador sem fogad repülőket az Egyesült Királyságból. Svédország hétfőn fog dönteni beutazási korlátozásokról az Egyesült Királyság viszonylatában. Görögország továbbra is engedi légikikötőiben leszállni a brit földről érkező utasszállító gépeket, viszont három napról egy hétre hosszabbította meg a Nagy-Britanniából érkezők kötelező karanténját.

Csehország sem állította le a légiforgalmat az Egyesült Királyságból, viszont máris szigorított az onnan érkezőkre vonatkozó karantén szabályain. A spanyol kormány az Európai Bizottsághoz fordult iránymutatásért.

Címlapkép: Getty Images

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/global/20201220/vasarnap-esti-lista-ezek-az-orszagok-nem-engedik-leszallni-a-nagy-britanniabol-erkezo-repuloket-462634