Videó: Tömegek próbálták elhagyni a lezárás előtt álló Londont

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=73dc7924-a494-4c83-8b4b-0522305d8c12
Megosztás/Share

A brit főváros legnagyobb vasútállomásain zsúfolódtak össze a lezárások elől menekülők a legkevésbé sem figyelve a távolságtartásra.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Kaotikus jeleneteket vettek többen is videóra annak nyomán, hogy a hajnaltól életbe lépett angliai korlátozások előtt még tömegesen próbálták elhagyni a legnépesebb szigetországi várost. Az úgynevezett Tier 4-es rendelkezés vasárnap hajnaltól lépett életbe, miután Boris Johnson elrendelte a karácsonyi ünnepekre.

Ezek a korlátozások lényegében visszatérést jelentenek a novemberi szabályokhoz, és sokan emiatt nem tudnak a családaikkal együtt ünnepelni. Ennek alapján az itt élőknek otthonról kell dolgozniuk, csak korlátozott számú indokkal hagyhatják el lakóhelyüket, például akkor, ha az otthoni munkavégzés nem megoldható számukra, és munkahelyükre kell utazniuk.

A negyedik készültségi fokozat hatálya alá tartozó területek lakói csak kivételes indokokkal utazhatnak külföldre, nem hagyhatják el az e készenléti szint hatálya alá tartozó térségeket, és ezekre a területekre az alacsonyabb készültségi szintű országrészekből sem lehet beutazni.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/vilag/20201220_Video_Tomegek_probaltak_elhagyni_a_lezaras_elott_allo_Londont#rss