A mentősök egy Igazából szerelem-jelenettel mesélnek az évükről

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=fd90f2a0-0b6f-4b1b-afd3-9c66de0f6157
Megosztás/Share

A “harc” még nem ért véget, de ők nem adják fel – üzenik.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Megrendítő videót tett közzé nemrég az Országos Mentőszolgálat: az Igazából szerelem című film egyik híres jelenete inspirálhatta őket arra, hogy táblák segítségével mondják el, hogyan küzdöttek eddig a koronavírus-járvánnyal.

Mint az Őri-Kiss Zsolt mentős felirataiból kiderült, Magyarország 255 mentőállomásán 8500 bajtársukkal egész évben készen álltak arra, hogy segíteni tudjanak több, mint 1 millió bajbajutottnak, és emellett több, mint félmillió covid mintavételt végeztek eddig.

A magánéletünkben is mindent megtettünk, hogy egészségben szolgálhassuk hivatásunkat, de sajnos a koronavírus a mentők közösségét is érintette. Több bajtársunkat is elveszítettük a harc során, ami beárnyékolja az idei karácsonyunkat. De a “harc” még nem ért véget, és mi nem adjuk fel! Fontos, hogy tartsátok be a mi Palink tanácsait, mert minden élet számít!

– szól az üzenet.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/elet/20201221_Mentosok_OMSZ_koronavirus_Igazabol_szerelem#rss