Bejelentették: jöhet az EU-ba a Pfizer oltóanyaga

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-sm/i/t/t/itt-az-igazsag-tenyleg-megfertozheti-az-influenza-elleni-vedooltas-a-gyereket-299269.jpg
Megosztás/Share
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Az Opertív Törzs mai tájékoztatóján Müller Cecília már elmondta, hogy a mai nap folyamán már megállopodás is születhet a Pfizer gyártó és az EU között, ami egyben azt is jelenti, hogy a tagországok számára is igényelhető lesz a vakcina.

Ezek után a tisztifőorvos elmondása szerint: “Néhány napon belül megérkezhet az engedély és elkezdődhet Magyarországon is a beoltás.”

A legfrissebb hírek alapján megérkezett a zöld jelzés: az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) forgalmazásra ajánlotta az Európai Unióban a Pfizer és a BioNTech vállalatok által az új típusú koronavírus ellen közösen kifejlesztett oltóanyagot.

A vakcina áráról is megegyzetek, darabonként 15,5 euróért veheti meg az EU a gyártóktól az ellenszert. 

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/uzlet/20201221/bejelentettek-johet-az-eu-ba-a-pfizer-oltoanyaga-462738