Bréking! Engedélyezte a Pfizer vakcináját az Európai Gyógyszerügynökség

https://cdn.penzcentrum.hu/upload/cimlapimg/O/oltas-20200619-20201221.jpg
Megosztás/Share

Engedélyezte a BioNTech és a Pfizer vakcináját az Európai Gyógyszerügynökség.

Engedélyezte a BioNTech és a Pfizer vakcinájának forgalmazását az Európai Gyógyszerügynökség (EMA). A szervezet véleménye az első lépés a forgalomba hozatali engedélyhez, amelyről az Európai Bizottság vélhetően még ma határoz – közölték az EMA mai ülése után. Ez azt jelenti, hogy december 27-én elkezdődhetnek a tömeges oltások a tagországokban, így Magyarországon is.

Az ülés utáni sajtótájékoztatót itt lehet megnézni:

Ennyit kap Magyarország

Elsőként az egészségügyi dolgozók számára biztosítjuk az oltakozást. A vakcina megérkezése egy új szakaszt nyit majd a védekezésben

– magyarázta mondta az Operatív Törzs tájékoztatóján Müller Cecília, majd ismertette, hogy elsőként a Dél-Pesti Centrumkórházban kezdik az oltást, ezt követően 25 másik intézményben folytatják. Az oltóanyagok tárolására minden fizikai eszköz rendelkezésre áll.

Az első szállítmány 5000 fő beoltására lesz elég, az ő oltásukat 3 hét múlva meg kell ismételni, hogy a teljes immunitás kialakuljon. Müller Cecília ismertette, hogy folyamatos beszállítással számolnak, miután az egészségügyi dolgozók megkapták a vakcinát, a szociális intézmények dolgozói, ápoltjai, egyéb betegségekkel rendelkezők is megkaphatják. A második oltást követő körülbelül 1 hét után alakul ki a védettség, de ezután is fenn kell tartanni a járványügyi intézkedéseket.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Megosztás/Share

Forrás: https://www.penzcentrum.hu/biztositas/breking-engedelyezte-a-pfizer-vakcinajat-az-europai-gyogyszerugynokseg.1108080.html