Döntött a kormány: fél évvel meghosszabbítják a Diákhitel Plusz igénylési határidejét

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-xl/e/g/y/egyetemi-diak-hallgato-koronavirus-jarvany-393792.jpg
Megosztás/Share
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A pandémia miatt bevezetett, az átmeneti pénzügyi nehézséggel szembenéző hallgatók megsegítését szolgáló terméket hat hónap alatt, több, mint 30 ezren igényelték, jellemzően a maximális, félmillió forintos összeget – tájékoztatott Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója.

A kormány múlt heti döntése alapján

a hiteltörlesztési moratórium mellet a Diákhitel Plusz igénylésére nyitva álló időszak is meghosszabbodik fél évvel, 2021. június 30-ig.

A teljesen kamatmentes és szabad felhasználású Diákhitel Pluszt minden 55. évét be nem töltött, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező fiatal igényelheti maximum félmillió forint összegben. Az igényelt összeget a Diákhitel Központ egyösszegben folyósítja az igénylő bankszámlájára, melyet egy év türelmi idő után maximum 5 éven belül kell visszafizetnie – hangsúlyozta Magyar Péter.

A második hullám erősödése és az online oktatás bevezetését követően naponta több, mint száz igénylés érkezik a Diákhitel Központhoz. A Diákhitel Központ felmérése szerint a hallgatók fele a lakhatására fordítja az igényelt hitelt, de a kialakult bizonytalan helyzetben egyre növekvő arányban tekintenek biztonsági tartalékként a Diákhitel Pluszra.

A társaság 2001-es alapítása óta nem fordult elő, hogy egy évben több, mint 32 milliárd forint hallgatói hitelt folyósítson a Társaság.

A címlapkép forrása: Getty Images. 

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/bank/20201221/dontott-a-kormany-fel-evvel-meghosszabbitjak-a-diakhitel-plusz-igenylesi-hataridejet-462754