Durván esik a magyar tőzsde is, beszakadt az OTP

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-xl/g/e/t/gettyimages-889039130-1-421296.jpg
Megosztás/Share
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Az európai indexek többségében szabadesésben vannak, a német DAX már közel 4 százalékkal került lejjebb reggel óta, de a vezető részvényindexek közül a francia CAC is 3,5 százalékot esett, míg a FTSE szintén majdnem 3 százalékot. A magyar tőzsde a középmezőnyben foglal helyet, a BUX 3,3 százalékot esett.

A BUX tagok tekintetében látszik, hogy a magyar blue chipek közül az OTP részvényei szakadtak be a legjobban, már több mint 5 százalékot esett, amivel ma az egyik legrosszabbul teljesítő papír. A Mol se járt sokkal jobban, már több mint 3 százalékot esett az árfolyam, míg a Richter mérsékelten, 1,3 százalékkal került lejjebb. A Magyar Telekom pedig egész jól tartja magát egyelőre. Sokat esett azonban még az Opus és a Waberer’s is,  de az elmúlt időszakban kiválóan teljesítő Masterplast is már 5 százalék feletti mínuszban van.

Látható az is, hogy az OTP esetében nem kiugróan rossz a teljesítmény a régiós bankpapírok vonatkozásában, mivel rajta kívül a lengyel Alior és mBank, illetve az osztrák Erste is már 6 százalék feletti mínuszban jár ma.

Az OTP esetében ezzel megszakadt az elmúlt napok emelkedése, bár a trend továbbra is emelkedő, pénteken még 13 500 forint körül állt a részvény, míg most már csak 12 800 forint körül van. 

A Mol teljesítménye sem különbözik erősen a többi szektortárshoz képest, a 3 százalék körüli esése még csak nem is mondható különösebb soknak, ha azt nézzük, hogy az OMV már közel 6 százalék, a Shell, a BP és a PKN Orlen pedig már 7 százalék feletti esést produkált.  

A Mol esetében így az árfolyam továbbra is esik, és már ismét a 2 050 forint körüli szinteken található, a 2 000 forint körüli szint korábban is támaszként működött. Egy hete még 2 200 forint körül volt az árfolyam, azóta 7 százalékkal kerültek lejjebb a papírok. 

Címlapkép: Jaap Arriens/NurPhoto via Getty Images

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/uzlet/20201221/durvan-esik-a-magyar-tozsde-is-beszakadt-az-otp-462712