Fagyis cég segíthet a koronavírus-vakcinák szállításában

https://media.hazipatika.com/cikkek/main/06/6006/article_320.jpg
Megosztás/Share

Mint már ismert, a Pfizer/BioNTech koronavírus-vakcináját -70 Celsius-fokon kell tárolni, hogy megőrizze hatékonyságát. Emiatt pedig a szegényebb régiókat komoly kihívás elé állíthatja az oltóanyag szállításának és elhelyezésének megszervezése. Az Egyesült Államokban azonban úgy tűnik, megtalálták a megoldást – közölte a NBC Bay Area.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus elleni vakcina, koronavírus elleni védőoltás, koronavírus elleni oltás, koronavírus elleni oltóanyag,A fagylaltot árusító cég kínálhatja tálcán a megoldást. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Ez lehet a megoldás

A különleges fagyos édességet, az úgynevezett pelletált fagyit árusító vállalat mélyhűtői jelenthetik a megoldást a koronavírus-vakcinákat övező tárolási problémára. Ezek a hűtőládák ugyanis akár -85 Celsius-fokos hőmérséklet elérésére is képesek. Ez tulajdonképpen a száraz jégnél is hidegebb. Erről az szóban forgó cég fejlesztési vezetője, Stan Jones beszélt a Today Foodnak.

Úgy kell számolni, hogy a járványügyi készültség 2021-ben egész évben fennmarad – jelentette ki Orbán Viktor. Kattintson!

Az extrán hideg fagyasztót egyébként a cég más iparágak részére fejlesztette ki az egyik leányvállalatával karöltve. Az információk szerint már korábban is használták az egészségügyi intézményekben, pédául baktériumkultúrák, vagy éppen oltóanyagok tárolására. A vállalatot már több patika és oltóközpont is megkereste a tárolók iránti igényével.

Már két védőoltást is kapott egy magyar orvos, elárulta, milyen tünetei voltak – a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/fagyis_ceg_segithet_a_koronavirus-vakcinak_szallitasaban/20201221150219