Figyelmeztet Zacher Gábor: ne menjünk a rokonokhoz, a vírussal nem szabad viccelni

https://cdn.penzcentrum.hu/upload/cimlapimg/Z/zacher-20200813-20200822-20201125-20201221.jpg
Megosztás/Share

Csak azzal karácsonyozzunk együtt, akivel egy háztartásban élünk – javasolta Zacher Gábor. Rusvai Miklós víruskutató szerint meg fogja bosszulni magát a kijárási tilalom szentestére történő felfüggesztése. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint pedig az érintkezést kell kerülni.

A legfelelősségteljesebb döntés, ha idén csak azzal karácsonyozunk együtt, akivel egy háztartásban élünk – jelentette ki Zacher Gábor az RTL Híradónak miután a kormány december 24-én éjszakára felfüggesztette a kijárási tilalmat. A toxikológus, aki most a hatvani kórház sürgősségi szakorvosa kijelentette, ezt azért kell megtennünk, hogy

ne arról szóljon majd a következő év karácsonya, hogy azon bánkódjunk, ki az, akit a saját fegyelmezetlenségünk miatt elveszítettünk, ezzel nagyon nem szabad viccelni.

Rusvai Miklós víruskutató szerint meg fogja bosszulni magát a kijárási tilalom szentestére történő felfüggesztése, ezt a statisztikai adatok romlásában is fogjuk látni. Rusvai emiatt azt javasolja minden az ünnepekre összejött családok otthon is viseljenek maszkot, és kerüljék a közös étkezéseket.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint pedig az érintkezést kell kerülni. “Ha a rokonokkal mégis találkozunk, akkor ne ölelkezzünk, ne pusziljuk meg egymást” – mondta.

Szlávik János infektológus szerint a rokonoknál sem érdemes aludni, mivel minél több időt töltünk fertőzött ember társaságában, annál nagyobb esélyünk van elkapni a betegséget.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Megosztás/Share

Forrás: https://www.penzcentrum.hu/biztositas/figyelmeztet-zacher-gabor-ne-menjunk-a-rokonokhoz-a-virussal-nem-szabad-viccelni.1108096.html