Indulhat az oltás: zöld utat kapott a BioNTech-Pfizer vakcina az Európai Bizottságtól

https://cdn.penzcentrum.hu/upload/cimlapimg/E/eu_zaszlo_st-20201221.jpg
Megosztás/Share

Engedélyezte az Európai Bizottság a Pfizer és a BioNTech vakcinájának forgalomba hozatalát. Az első szállítmányok december 26-án hagyhatják el a raktárakat, indulhat az oltás az EU-ban.

Pár órával az Európai Gyógyszerügynökség javaslata után Európai Bizottság hétfő este engedélyezte a Pfizer és a BioNTech által közösen kifejlesztett oltóanyag forgalomba hozatalát. Ez a koronavírus elleni első vakcina, amelynek megkezdődhet a tömeges alkalmazása az Európai Unióban.

A Politico szerint a szállítmányok december 26-án hagyhatják el a raktárakat, és a tagállamok december 27. és 29. között kezdhetik meg az oltásokat. Az Európai Bizottság 200 millió vakcinára szerződött le a gyártóval, és további 100 millióra is előszerződés kötött.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Megosztás/Share

Forrás: https://www.penzcentrum.hu/biztositas/indulhat-az-oltas-zold-utat-kapott-a-biontech-pfizer-vakcina-az-europai-bizottsagtol.1108102.html