Kiesett a 14. emeletről és meghalt egy, az orosz vakcinán is dolgozó biológus

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=c7b38930-230e-4950-9684-4faa30d3009a
Megosztás/Share

Alekszandr Kaganszkij testén szúrt sebek is voltak.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Meggyilkolhatták az ismert orosz biológust, Alekszandr Kaganszkijt – derül ki az Interfax beszámolójából. Holttestére szentpétervári, 14. emeleti otthonának ablaka alatt találtak rá vasárnap.

Az orosz hírügynökség szerint a 45 éves férfi meggyilkolásával egy ismerősét gyanúsítják, aki látogatóban volt nála. A gyanúsítottat már őrizetbe vették. Több oldal, így például a The Sun is arról ír: Kaganszkij testén szúrt sérüléseket is találtak.

A tudós szakterülete többek között a rákkutatás volt, de dolgozott a koronavírus elleni orosz vakcinán is. Megfordult szentpétervári, washingtoni és Edinburgh-i laboratóriumokban, és ő vezette a vlagyivosztoki Távol-keleti Szövetségi Egyetem orvostudományi központját.

Tavasszal több orosz orvos is ablakon zuhant ki. Ők a szerencsétlenségeket megelőzően az ellen emelték fel a szavukat, hogy  hogy megfelelő felszerelés nélkül kényszerült dolgozni egy járványkórházban.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20201221_alekszandr_kaganszkij_vakcinakutato_kiesett_az_ablakon#rss