Koronavírus: 2141 új eset és 183 halott itthon

https://media.hazipatika.com/cikkek/main/81/5981/article_320.jpg
Megosztás/Share

Újabb 2141 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 305130-ra nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt 183 beteg, így a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma 8282-re emelkedett – olvasható a koronavirus.gov.hu-n. A legutóbbi elhunytak többsége idős, krónikus betegséggel küzdő személy volt.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus magyar áldozatokKoronavírus-szűrésre felállított mobil mintavételező állomás a fővárosi Baross téren.
Fotó: MTI/Mohai Balázs

7097-en vannak kórházban

Jelenleg 193886 aktív koronavírus-fertőzött van Magyarországon, 18 százalékuk budapesti. 7097-en szorulnak kórházi kezelésre, közülük 517-en lélegeztetőgépen vannak. Közben viszont 102962 személyt már gyógyultnak nyilvánították. A legfrissebb adatok szerint 32486 személy van hatósági házi karanténban, és már több mint 2,52 millió koronavírustesztet végeztek el az országban.

Januárig marad a szigor

Koronavírus: új magyar gyógyszert kapott engedélyt – kattintson!

A koronavírus-járvány továbbra is tombol Európában, így Magyarországon is. A fertőzöttek és kórházi ellátást igénylők száma még mindig nagyon magas. A legfőbb cél tehát jelenleg a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedések, amelyeket a kormány további egy hónapig meghosszabbított. A jelenlegi kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés tehát január 11-éig életben marad. “Hogy szenteste tehetünk-e kivételt, amit mindannyian szeretnénk, azt majd csak december 21-én dönthetjük el, az akkori állapotok ismeretében” –  fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök, aki azt is kijelentette, hogy december 31-én viszont biztosan nem lesz kivétel, vagyis a szilveszteri bulikat és utcabálokat idén nem lehet megtartani. Azóta a kormány újabb fél évre meghosszabbította a járványügyi készültséget.

Ezt se felejtsük el

Az új típusú koronavírus közösségi terjedésének megfékezése érdekében javasolt kerülni azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, a rendeletben meghatározott helyeken pedig viseljünk maszkot, amelynek a szánkat és az orrunkat is takarnia kell. Ezek mellett ne feledkezzünk el a legalább 1,5 méteres távolság betartásáról, valamint a gyakori és alapos kézmosásról sem. A legfontosabb pedig az, hogy akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Már két védőoltást is kapott egy magyar orvos, elárulta, milyen tünetei voltak – a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/koronavirus_2141_uj_eset_es_183_halott_itthon/20201221091752