Koronavírus: az idei lesz a mentõk legnehezebb karácsonya

https://media.hazipatika.com/cikkek/main/88/5988/article_320.jpg
Megosztás/Share

A koronavírus-járvány mindenki évét és ünnepi időszakát nehezebbé tette. A legnagyobb teher azonban egyértelműen az egészségügyi dolgozókra, többek között a mentőkre hárul. Ezt pedig semmi sem bizonyítja jobban, mint az a videó, amelyet a napokban megosztottak, hogy közölhessék, mennyire boldogtalan az idei karácsony a mentőszolgálatnál.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus Magyarország, koronavírus mentők, koronavírus egészségügy, koronavírus egészségügyi dolgozókMár több bajtársukat is elvesztették a járvány miatt, a harc azonban még nem ért véget.
Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

A koronavírus-osztályokon készült, sokatmondó felvételek mellébeszélés nélkül mutatják meg napjaink hőseinek megpróbáltatásait. A fotókért kattintson ide, ide és ide!

“Szeretnénk, ha tudnátok, hogy ez talán a mentők eddigi legnehezebb karácsonya. Magyarország 255 mentőállomásán, 8500 bajtársunkkal egész évben készen álltunk, hogy segíteni tudjunk több mint 1 millió bajbajutottnak, és emellett több mint félmillió COVID-mintavételt végeztünk eddig. A magánéletünkben is mindent megtettünk, hogy egészségben szolgálhassuk hivatásunkat, de sajnos a koronavírus a mentők közösségét is érintette. Több bajtársunkat is elveszítettük a harc során, ami beárnyékolja az idei karácsonyunkat. De a harc még nem ért véget, és mi nem adjuk fel! Fontos, hogy tartsátok be a mi Palink (Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője – a szerk.) tanácsait, mert minden élet számít! Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk!” – olvasható a videóban látható táblákon, amelyeket Őri-Kiss Zsolt mutat fel.

Az idei karácsony tehát mindenkinek különösen nehéz lesz, ám a hőseink küzdelmét valóban azzal tudjuk a legjobban meghálálni, ha vigyázunk magunkra és egymásra. Az ünnepeket pedig próbáljuk meg a lehető legszűkebb körben ünnepelni, hogy megóvhassuk családtagjaink és szeretteink egészségét, és megfékezhessük az új típusú koronavírus rohamos terjedését.

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/koronavirus_az_idei_lesz_a_mentok_legnehezebb_karacsonya/20201221105352