Koronavírus: megszületett a döntés a szentestérõl

https://media.hazipatika.com/cikkek/main/97/5997/article_320.jpg
Megosztás/Share

A kormány úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány ellenére szentestére, vagyis december 24-e estétől 25-e reggelig felfüggeszti a kijárási tilalmat. Az ünnepi összejövetelekre továbbra is érvényes a 10 fős létszámkorlát, ebbe azonban a 14 év alatti gyermekek nem számítanak bele.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet, koronavírus karácsony, koronavírus ünnepMegszületett a kormánydöntés a szentestéről. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Kiderült továbbá, hogy az új típusú koronavírus egy új, veszélyesebb mutációjának megjelenése miatt december 22-étől megtiltják a Nagy-Britanniából személyforgalomban érkező repülőgépek leszállását Magyarországon. Az áruforgalom azonban továbbra is zavartalanul folyik – tette hozzá Kiss Róbert.

Koronavírus: az idei lesz a mentők legnehezebb karácsonya – részletek itt.

A mai döntés értelmében a szentestével kivételt tesz a kormány, de ettől még ne érezzünk túl nagy szabadságot – figyelmeztetett Müller Cecília országos tisztifőorvos. Mint kiemelte, ez nem jelent lazítást, csak egy lehetőséget, amellyel úgy kell élnünk, hogy közben az óvatosság megmarad. A koronavírus-járvány ugyanis továbbra is zajlik, ezért még mindig vigyáznunk kell a veszélyeztetettekre, a szüleinkre, nagyszüleinkre és a krónikus betegekre.

Ezek a tevékenységek jelentik a legnagyobb fertőzésveszélyt karácsonykor – a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/koronavirus_megszuletett_a_dontes_a_szentesterol/20201221113229