Lengyelországba sem engednek be Nagy-Britanniából érkező repülőket

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=729b35e5-4f11-4835-b78b-808f12abb2a1
Megosztás/Share

A korábbinál sokkal fertőzőbb koronavírus-változat megjelenése miatt egyre több ország kormánya dönt úgy, hogy nem fogad repülőket az Egyesült Királyságból. Most Lengyelország csatlakozott hozzájuk.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Lengyelország is felfüggeszti hétfő éjféltől az Egyesült Királyságból érkező utasszállító légi járatok fogadását – jelentette be a lengyel kormányszóvivő.

Piotr Müller biztonsági okokkal, a koronavírus új változatának szigetországi megjelenésével indokolta a döntést.

Müller vasárnap a PAP hírügynökségnek elmondta: hétfő délelőtt a lengyel kormány járványügyi válságstábja megvitatja a helyzetet, ami az után alakult ki, hogy Délkelet-Angliában a korábbinál 70 százalékkal fertőzőbb koronavírus-változat bukkant fel.

Vasárnap Franciaország, Belgium, Hollandia, Németország, Ausztria, Írország, Olaszország, Horvátország, Bulgária, Románia, a balti országok, valamint Törökország, Izrael, Kuvait, Kanada és Salvador jelentette be, hogy nem enged be repülőket az Egyesült Királyságból. Hollandia nem fogad be onnan érkező kompokat sem, a franciák pedig leállították a tengeri teherforgalom fogadását is.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/vilag/20201221_Lengyelorszag_Nagy_Britanniabol_repulok#rss