Müller Cecília: Magyarország is zárja kapuit a britek előtt

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-xl/o/p/e/operativ-torzs-421180.jpg
Megosztás/Share
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Magyarország is zárja a kapuit a britek előtt

Müller Cecília az új koronavírus-törzs kapcsán elmondta, hogy az oltóanyag ennél is várhatóan hatásos lesz.

Viszont ennek ellenére Magyarország is bezárja kapuit Nagy-Britannia előtt.

Az új koronavírus-törzs miatt Magyarországon is felfüggesztik a személyi légi forgalmat Nagy-Britannia felől, ami az üzleti utakra is érvényes.

Elsőként az egészségügyi dolgozók számára biztosítjuk az oltakozást. A vakcina megérkezése egy új szakaszt nyit majd a védekezésben.

A Dél-Pesti Centrum kórházban kezdik az oltást, ezt követően 25 másik helyen lesz oltóhely. Az oltóanyagok tárolására minden fizikai eszköz rendelkezésre áll. Közel 5000 fő beoltására lesz elég, majd 3 hét múlva az ő oltásukat meg kell ismételni, hogy a teljes immunitás kialakultjon. Még idén várunk egy új adagot, és miután az egészségügyi dolgozók megkapták, utána a szociális intézmények dolgozói, ápoltjai, egyéb betegségekkel rendelkezők is megkaphatják. 

60 százalékos átoltottság esetén jelentősen lassul a járvány.

A második oltást követő körülbelül 1 hét után alakul ki a védettség, de ezután is fenn kell tartanni a járványügyi intézkedéseket. 

Látjuk azt, hogy régóta védekezünk és a kormány mai bejelentésére: 

Szentestére felfüggeszti a kijárási tilalmat a kormány.

Jöhet a Pfizer

Ma ülésezik az Európiai Gyógyszerügynökség, így hamarosan kiderülthet, hogy az EU is enedélyt ad-e a Pfizernek, és így a tagállamok is rendelhetnek. 

Erről ma már rendelkezés is születhet.

– mondta el Müller Cecília.

A járvány zajlik, de csökken a fertőzésszám

Elkezdődött az Opertatív Törzs ma tájékoztatója, Müller Cecília a napi adatok bejelentése után elmondta:

Örülünk annak, hogy csökkennek az új fertőzésszámok, de korai következtetést nem szabad levonni ebből.

Hozzátette, hogy: “Eddig 2,5 millió tesztet végeztek. Az elhunytak között sajnos fiatalok is vannak, elveszítettünk egy 23 éves beteget az elmúlt 24 órában, aki számos más alapbetegséggel szenvedett.” 

Szenteste nem lesz kijárási korlátozás

Az Operatív Törzs tájékoztatóját Kiss Róbert rendőr alezredes azzal kezdte, hogy párhuzamosan zajlanak a kormányzati tárgyalások, de azt már lehet tudni, hogy: 

December 24-ről december 25-e reggelig felfüggesztjük a kijárási tilalmat. A családi összejövetelek 10 fős korlátját úgy kell érteni, hogy ebbe nem számítanak bele a 14 év alatti gyermekek.

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/uzlet/20201221/muller-cecilia-magyarorszag-is-zarja-kapuit-a-britek-elott-462672