Orbán: 2021 vége elõtt nem leszünk túl a válságon

https://media.hazipatika.com/cikkek/main/85/5985/article_320.jpg
Megosztás/Share

2021 vége előtt nem leszünk túl a válságon – hangsúlyozta a kormányfő, hozzátéve, hogy talán lesznek könnyebb szakaszok az első adag koronavírus-vakcina után, majd az oltóanyag tömeges megérkezését követően. De mire visszaáll minden a normális kerékvágásba, az legalább egy teljes esztendőt elvisz majd – vélekedett.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járányhelyzet, koronavírus-járvány vége, koronavírus elleni vakcina, koronavírus egészségügy, koronavírus kórházA járványügyi készültség 2021-ben valószínűleg egész évben fennmarad.
Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

A miniszterelnök azt követően nyilatkozott így, hogy hétfő reggel Budapesten, a Karmelita kolostorban átadta az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetőinek a kinevezési okiratukat. Az országos kórház-főigazgatónak és helyetteseinek feladatait az orvosszakmai, egészségügy-irányítási munka csúcsának nevezte, majd köszönetet mondott nekik, hogy vállalták a nehéz, nagy felelősséggel járó feladatot. A kórházak jó működéséhez az intézmények vezetőinek és az őket irányítóknak a mostani helyzetben olyan képességeket is be kell mutatniuk, amelyek egyébként nem erősségei a magyar közigazgatásnak – emelte ki Orbán Viktor.

A kormányfő országos kórház-főigazgatóvá Jenei Zoltánt nevezte ki, aki korábban volt a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági igazgatója, majd a Pécsi Tudományegyetem kancellárja is. Helyettesei: Bábiné Szottfried Gabriella, Bene Ildikó, Szabó Bálint, Takács Péter és Tóbiás Tamás. Az országos kórház-főigazgató ellátja az állami egészségügyi intézmények fenntartásával kapcsolatos feladatokat, valamint rendszerszintű és intézményi irányítási jogokat gyakorol az egészségügyi intézményrendszer valamennyi eleme felett. E jogot erős munkáltatói jogosultságok egészítik ki – ismertette Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A főigazgató egyéb feladatai közül most, a koronavírus-járvány idején kiemelendő az Állami Egészségügyi Tartalékkal való gazdálkodás.

Ezek a tevékenységek jelentik a legnagyobb fertőzésveszélyt karácsonykor – a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/orban_2021_vege_elott_nem_leszunk_tul_a_valsagon/20201221102705