Óriási a bizonytalanság, zuhannak a ciklikus szektorok részvényei

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-xl/l/e/g/legi-421234.jpg
Megosztás/Share
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A piacnyitás után az autógyártók részvényei erősen esnek, miután az új törzs kontrollálatlan terjedése esetén újabb lezárásokat kezdtek árazni a befektetők.

A Renault és Volkswagen vezeti az esést, de a Mercedest gyártó Daimler árfolyama is 4,3 százalékos csökkenést mutat. A Porsche, a BMW és a Ferrari felülteljesítő, a befektetők a presztízsmárkákat ellenállóbbnak láthatják az esetleges újabb lezárások esetén.

A légitársaságok részvényei óriásit estek, miután egyre több ország szigorít a beutazási szabályokon vagy zárja le a reptereit a brit gépek előtt.

A német Lufthansa és 2 diszkontlégitársaság, a Wizz Air és a Ryanair árfolyama is 5-7,5 százalék közti esést mutat, de az easyJet és a British Airwayst is tulajdonló IAG árfolyama közel 15 százalékot esett. Az új törzs megjelenése egyelőre óriási bizonytalanságot okoz, nem tudni, hogy szükségesek lesznek-e újabb szigorítások, lezárások.

Az európai bankszektor is esik, a koronavírus járvány mellett a Brexit is rányomja a bélyegét a kontinens pénzügyi részvényeire. A tárgyalások hétvégén sem zárultak le, továbbra sincs megegyezés, így egyre közelebb kerülünk egy rendezetlen Brexithez, ami egyre növekvő bizonytalanságot okoz. A Lloyds és a Barclays nagy esése mellett a francia és német bankok árfolyama is nagyobb esést mutat, egyedül a dán Danske Bank árfolyama tud emelkedni a ma reggeli kereskedésben.

Címlapkép: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/befektetes/20201221/oriasi-a-bizonytalansag-zuhannak-a-ciklikus-szektorok-reszvenyei-462686