Orvosi kamara: Tíz háziorvos halt már bele a koronavírus-fertőzésbe

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=d0077f43-dc62-47da-bb2e-0cd4f7a84cd3
Megosztás/Share

A szakmai szervezet meg is nevezte az áldozatokat.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Immár 39 név – köztük 10 háziorvosé – sorakozik azon a listán, amelyet a Magyar Orvosi Kamara (MOK) nyitott, hogy emlékezzen a koronavírus-járvány azon áldozataira, akik az egészségügyben dolgoztak. 

A kamara korábban csak monogramokat írt ki, de ma már az elhunytak teljes neve olvasható, továbbá a foglalkozás és a munkavégzés helye is.

A MOK hangsúlyozza, hogy a listára került kollégák halálhíréről „a sajtóból vagy saját forrásainkból értesültünk. Forrásaink hitelességéről igyekszünk meggyőződni, de a koronavírus fertőzés tényét illetően nincs jogunk az egészségügyi dokumentációból tájékozódni”.

A kormány hétfő reggel úgy döntött, hogy szenteste nem lesz kijárási tilalom, és az ott gyorsan terjedő mutálódó koronavírusvariáns miatt nem engednek be repülőket az Egyesült Királyságból.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20201221_mok_kamara_haziorvos_koronavirus_halalos_aldozat#rss