Te is mobilt vennél karácsonyra? Ezeket a típusokat most viszik, mint a cukrot

https://cdn.hellovidek.hu/images/site/articles/lead/2020/12/1608534725-p53ZFuyNj_md.jpg
Megosztás/Share

Idén is a mobiltelefonok számítanak az egyik legkedveltebb karácsonyi ajándékoknak: bár az új iPhone-ok iránt hatalmas az érdeklődés, azért a legtöbben inkább a középkategóriából válogatnak. A nagy elektronikai áruházak azt is elárulták, hogy mire érdemes figyelnie annak, aki mobiltelefont venne karácsonyra valakinek, írja a Pénzcentrum.

Járvány ide, korlátozások oda, 2020-ban is rengeteg mobiltelefon fogy a karácsonyi időszakban. Az Extreme Digital például a Pénzcentrum kérdésére arról számolt be, hogy a Samsung középkategóriás A-sorozata, illetve a Xiaomi Redmi termékvonalának ugyancsak középkategóriás készülékei a leginkább kelendőek. Az iPhone-ok közül az idén megjelent olcsó SE modell, illetve az iPhone 12 Pro Max csúcsmodell, valamint a tavalyelőtti XR típus fogy a legjobban.

Az eMag-nál egy kicsit máshogy alakult a toplista: náluk a Huawei, Xiaomi és Samsung alsó-közép és középkategóriás okostelefonjai mellett jól fogynak a kevésbé ismert kínai márkák (pl. Ulefone) olcsóbb készülékei is. Az iPhone-ok közül pedig inkább az olcsóbb előző szériákat keresik a vásárlók, az XR és a 11-es modellek a legkelendőbbek.

Az áruházak szerint elsősorban a kijelző méretére érdemes figyelni, gyerekeknek és idősebbeknek elegendő lehet egy kisebb, 5-5,5 inch képátlójú készülék is, míg azoknak akik sokat olvasnak vagy játszanak a mobilon érdemes nagyobb, akár 6,8 inches telefont választani. Nagyon fontos a kiszemelt készülék belső tárhelye, manapság érdemes már legalább 64GB kapacitású mobilt választani, így biztosan lesz elegendő hely a nagyfelbontású fotóknak és a nagyobb alkalmazásoknak is.

A teljes cikket a Pénzcentrum oldalán lehet elolvasni.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hellovidek.hu/otthon/2020/12/21/te-is-mobilt-vennel-karacsonyra-ezeket-a-tipusokat-most-viszik-mint-a-cukrot