Valóság lett a gémerek által tervezett hiperautóból

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=360a1bde-e882-4ed7-9148-7a7d4aacb315
Megosztás/Share

Szimulátorjátékosokat kért fel a Ford, hogy mondják el, milyen lenne a számukra tökéletes jármű.

A Team Fordzilla P1 versenyautó története idén márciusban kezdődött, amikor a gémereket arra kérték, hogy a Twitteren szavazzanak egy általuk ideálisnak tartott autó jellemzőire, többek közt az üléshelyzetre, a motor beépítésére és a cockpit kialakítására.

Összesen 250 ezer ember segített tervekkel, amelyekből a végleges dizájnt már a Ford tervezői szintetizálták. A futurisztikus formájú járműre a vadászrepülőket idéző nagyméretű kupolával rendelkező utasteret álmodtak meg, de alaposan kidolgozták a jármű aerodinamikai modelljét is. A belső tér még inkább a számítógépes játékok használóinak kedvez, alig található benne bármilyen kezelőszerv.

A Team Fordzilla P1 a Ford legelső autója, amelynek teljes alkotási folyamata digitálisan, bármilyen valós, személyes interakció nélkül történt. A jelenleg is fennálló járványhelyzet miatt a járművet egy olyan csapat tervezte, amelynek tagjai sosem találkoztak, a távolból, öt különböző országban dolgozva működtek együtt.

Az alig hét hét alatt tervezett autóban számtalan kis geg van, ami kifejezetten a gémereknek szól. Ilyen a navigátor ülése előtt, a padlón egy AFK (nincs a gépnél) üzenet, ami utalás arra, hogy az autó használója most nem a számítógépnél ül. A #levelup felirat arra emlékeztet, hogy a játékosok és a versenyzők újra meg újra javítani akarnak a teljesítményükön, míg a #liftoff grafika azt jelzi, hogy ezt a versenyautót a virtuális világból átemelték a valóságba.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20201221_Ez_a_Ford_tenyleg_egy_gemer_auto#rss