2024-ben jön az Apple autó?

Megosztás/Share

2024-ben lépne piacra saját fejlesztésű személyautóval az Apple – érteült a Reuters. A járművet önvezető rendszerrel és „úttörő akkumulátortechnológiával” szerelnék fel.

Az Apple 2015-ben már egyszer belevágott az autófejlesztésbe, egy évvel később azonban leállították a programot és mintegy kétszáz munkatársukat elbocsátották.

A 2024-re vagy a járványhelyzettől függően 2025-re elkészülő Apple autóban harmadik fél által fejlesztett LIDAR tapogatná le az elől elterülő forgalmi helyzetet, míg az akkumulátor ún. „monocellás” megoldással készülne, amivel kicsit nagyobb energiasűrűséget érhetnének el.

A beszállítók tudnak valamit

A tajvani Economic Daily News ennél is merészebb tervekről számol be: a tajvani beszállítók szerint az Apple már 2021 szeptemberében bemutathatja új autóját. 

A történettel kapcsolatban az elmúlt hetekben vált ismertté, hogy a cég mesterséges intelligenciáért felelős vezetője csatlakozott az autós programhoz, illetve az Apple chipfejlesztő partnere TSMC is “önvezető chipen” dolgozik.

A tajvani a lap értesülései eddig vegyes eredményekkel találták el a valóságot: az iPhone bemutatókat eddig pontosan jelezték, de a beszállítói források tévesen gondolták , hogy az AirPods Pro több színben lesz kapható.

Megosztás/Share

Forrás: https://index.hu/techtud/2020/12/22/2024-ben_jon_az_apple_auto/