A koronavírus-járvány miatt idén rengeteg a rászoruló: jut nekik elég adomány?

https://cdn.penzcentrum.hu/upload/cimlapimg/A/ad.jpg
Megosztás/Share

A koronavírus-járvány miatt jelentősen megnövekedett a bajba jutott emberek száma – ezt tapasztalják a hazai karitatív szervezetek. A gyűjtések egy része a következő napokban még folytatódik: az adományozás módja valamelyest átalakult, megváltozott, azonban a segíteni akarás továbbra sem tűnt el a társadalomból.

A Magyar Vöröskereszt idén nemcsak az ünnepek alatt, hanem egész évben nagyon intenzív segélyezési feladatokat látott el, valamint jelentős számú önkéntessel segítette a hatóságok járvány elleni munkáját. Decemberben a humanitárius szervezet több karácsonyi akciót is folytat a koronavírus kapcsán ellátott feladataival párhuzamosan – írja a Magyar Nemzet. Idén elsősorban tartós élelmiszerrel, valamint tisztasági és tisztálkodási szerekkel támogatják a járvány miatt még nehezebb helyzetbe jutott nélkülözőket. A szervezet úgy tapasztalja, hogy a segítő szándék a járvány ellenére is nagy a karácsonyi időszakban.

A Szeretet.éhség. országos adventi pénzadománygyűjtéshez az akció első heteiben 527 ezren csatlakoztak – tudatta lappal az Ökumenikus Segélyszervezet. Az advent első vasárnapján meghirdetett gyűjtés kezdete óta négyszázezren tárcsázták az 1353-as adományvonalat, ami hívásonként 250 forintnyi adománnyal számolva már százmillió forint felajánlás.

A Magyar Református Szeretetszolgálat azt emelte ki, hogy tapasztalataik szerint az adományozás módja némileg átalakult, azonban a segíteni akarás nem tűnt el a társadalomból.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Megosztás/Share

Forrás: https://www.penzcentrum.hu/otthon/a-koronavirus-jarvany-miatt-iden-rengeteg-a-raszorulo-jut-nekik-eleg-adomany.1108126.html