A koronavírus oda is eljutott, ahol nem számítottak rá: már az Antarktiszon is terjed

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=1e71bb80-6b5f-4081-be36-839049c5a4df
Megosztás/Share

A jég és a hó birodalmában, az Antarktiszon is találtak koronavírus-fertőzötteket. A kontinensen korábban egyetlen beteget sem regisztráltak.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Megjelent a koronavírus az Antarktiszon is; a hóval és jéggel borított kontinens eddig fertőzésmentes helynek számított, ugyanis egyetlen beteget sem regisztráltak.

A The Guardian azt írja, egy chilei kutatóbázis 26 katonája és 10 munkása fertőződött meg a vírussal. A betegeket azt követően szűrték ki, hogy orvosi vizsgálaton estek át. Az érintetteket már elszállították, úgy tudni, mind jól vannak.

A spanyol sajtó szerint a fertőzések gócpontja a General Bernardo O’Higgins Riquelme nevű kutatóközpont volt, mely egyike a 13 chilei kutatólaboratóriumnak, amit az Antarktiszon működtetnek. Azt is írják, hogy a vírust valószínűleg behurcolták.

A koronavírus-járvány az antarktiszi kutatómunkát is hátráltatta, ugyanis a legtöbb projektet leállították.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20201222_koronavirus_fertozott_jarvany_antarktisz#rss