Az Orvostechnikai Szövetség a kórházak lejárt tartozásának rendezésére kéri a kormányt

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-lg/k/o/r/korhaz-epulet-409828.jpg
Megosztás/Share
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A járvány és a lejárt adósság együttesen súlyos gazdálkodási nehézséget okoz annak a csaknem négy és fél ezer, szinte kivétel nélkül mikro-, kis- és közepes vállalkozásnak, amely eszközeivel és szolgáltatásaival biztosítja a gyógyítás feltételeit, a magyar egészségügy működőképességét – tartalmazza a közlemény.

Hozzáteszik: a Magyar Államkincstár adatai szerint november végén 45,7 milliárd forint volt az egészségügyi intézményrendszer lejárt adóssága. A Covid-19 pandémia minden gazdasági szereplőt hátrányosan érintett. A kórházak felkészítése a járványra, ennek keretében az elektív műtétek jelentős részének elhalasztása, azaz az ellátás visszafogása a kórházi beszállító vállalkozások forgalmát is jelentős mértékben csökkentette. A cégek mindent megtettek azért, hogy a nehézségek ellenére megtartsák több tízezer munkavállalójukat, ám a jelenlegi helyzet már sokuk számára tarthatatlan – fogalmaztak.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a járványhelyzetben elengedhetetlenül fontos az egészségügy folyamatos és magas szintű működésének biztosítása. A mielőbbi és teljes adósságrendezés pedig a betegellátás biztonsága és a beszállító vállalkozások működőképességének fenntartása érdekében is szükséges – áll az Orvostechnikai Szövetség közleményében.

Címlapkép: Shutterstock

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20201222/az-orvostechnikai-szovetseg-a-korhazak-lejart-tartozasanak-rendezesere-keri-a-kormanyt-462868