Egymást püfölte két nő egy PlayStation 5 miatt Amerikában – videó

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=b35740c6-4ab0-4627-961c-4a55b796efd3
Megosztás/Share

A PlayStation 5 világszerte hiánycikk, a rajongók pedig türelmetlenül várják, hogy újabb készletek érkezzenek a boltokba. Egy amerikai Walmart-áruházban elszabadultak az indulatok.

Verekedésbe torkollott két nő vitája egy észak-karolinai Walmartban; az érintettek a Sony legújabb konzolja, a PlayStation 5 miatt kaptak hajba, mert mindketten vásárolni szerettek volna a játékgépből, de a termék, ahogy a világ legtöbb piacán, ott is hiánycikk.

A két nő verekedéséről az egyik vevő videót készített, melyet a Game Rant oldal közölt le. Ezen jól látszik, ahogy az érintettek előbb csak vitáznak, majd néhány pillanat múlva már agyba-főbe verik egymást:

Az incidens miatt értesítették a rendőröket, de mire az egyenruhások a helyszínre értek, a két nő távozott.

Úgy tudni, a bemutatott erőszakos produkció nem vezetett eredményre, egyiküknek sem sikerült vásárolnia a konzolból.

A PlayStation 5 a karácsonyi időszak egyik legkeresettebb terméke, amit sokan szeretnének a fa alá tenni. Erre azonban nincs sok lehetőségük, mivel a gyártó Sony – a koronavírus-járvány miatt is – csak egy kisebb készletet küldött a boltokba. A készüléket jelenleg Magyarországon se kapni, több helyen csak 2021 tavaszán várható újabb szállítmány érkezése.

A PS5 a nyerészkedők számára is jó üzletnek bizonyult: ők voltak azok, akik a játékgép megjelenését szoftveres rásegítéssel és hamis vásárlói profilokkal várták, majd az összevásárolt eszközöket a bolti ár sokszorosáért eladták. Az utolsó számítások szerint a konzolüzérek világszerte legalább 10 milliárd forintnyi pénzt kaszáltak ezzel.

Ha tudni szeretné, mikor lesz megint elérhető a PS5 Magyarországon, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20201222_playstation_5_ps5_verekedes_konzol#rss