Élőben beszél Gulyás Gergely

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-xl/g/u/l/gulyas-gergely-421484.jpg
Megosztás/Share
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

December 27-én kezdődik az oltás

A Dél-pesti Centrumkórházban – mondta Gulyás. Első körben 5500 vakcina érkezik. Előnyt élveznek a COVID-centrumok dolgozói. Remélhetőleg a Pfizer vakcinájából már a december 27-ét követő napokban érkezik további szállítmány. Elmondása szerint mindenkivel tárgyal a kormány, Kínából is jelentős szállítmányokat kapunk. Hatékony, engedélyezett vakcina álljon rendelkezésre, ez a cél.

Gulyás arra kér mindenkit, hogy aki szeretne részt venni az oltásban, mindenki regisztráljon a vakcinainfo.gov.hu oldalon. Eddig 300 ezren tették ezt meg.

Csak kizárólag engedélyezett és ellenőrzött vakcinával lehet oltani.

17,5 millió oltóanyagot kötöttünk eddig le – mondta.

Túl vagyunk a második hullám tetőzésén

Mondta Gulyás a fertőzésszámokat látva, és remélhetőleg a halálozások száma is csökken 8-10 nap múlva. Elmondása szerint a kormány továbbra is legalább január 11-ig fenntartja az intézkedéseket, és mindenkit arra kér, hogy ezeket a szabályokat tartsa be. Gulyás szerint a fegyelmezettség, ahogy eddig az állampolgárok betartották az intézkedéseket, segített túllendülni a tetőponton.

Egy estére indokolt kivételt tenni

Mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, ezért szentestére felfüggesztik a kijárási tilalmat, 25-én este viszont már kijárási tilalom lesz. A 14 év alatti gyerekek nem számítanak bele a 10 fő szerinti keretbe. A kormány gyors döntést kellett, hogy hozzon az Egyesült Királyság ügyében, és az a döntés született, hogy tegnap éjféltől már nem jöhetnek gépek. Egyelőre nehéz felmérni a veszélyességét a brit vírusmutációnak. Az első hírek szerint a kifejlesztett vakcinák hatékonyak ez ellen – mondta.

Perceken belül élőben beszél Gulyás Gergely

Tegnap döntött a kormány a kijárási tilalom ideiglenes megszüntetéséről december 24-re, vélhetően erről is szó lesz Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatóján. Az idei utolsó kormányinfó rendhagyó módon kedden 10:30-kor kezdődik, élőben tudósítunk róla.

Az operatív törzs sajtótájékoztatója ma 13:00 órakor kezdődik.

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán 

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20201222/eloben-beszel-gulyas-gergely-462830