Erről mondtak le tömegesen a magyarok karácsonykor: mi lesz a fa alatt?

https://cdn.penzcentrum.hu/upload/cimlapimg/E/empkosar-20201222.jpg
Megosztás/Share

Visszafogottabb ajándékvásárlást tapasztal idén az előző évekhez képest a kereskedelmi szakma – írja az Infostart.hu.

Visszafogottabb ajándékvásárlást tapasztal az előző évekhez képest idén az Országos Kereskedelmi Szövetség

– mondta az InfoRádiónak Vámos György, a szervezet főtitkára. Az idei tapasztalatok azt mutatják, hogy élelmiszerekből és italféleségekből mennyiségben, kilogramban-literben számolva eléri a vásárlások nagysága az előző évi szintet, sőt, azt néhány százalékkal túl is lépheti, így a decemberi statisztika növekedést is mutathat majd.

Hasonló a helyzet a különféle napi cikkeknél, a vegyi áruk és háztartási tisztítószerek esetében is, ami a járvány miatt érthető is

– fogalmazott Vámos György. Ezzel együtt, az ajándékvásárlás esetében hullámzóbb a kép. Ahogy a szakember fogalmazott, a pandémia miatt a vásárlók jóval óvatosabbak, a visszafogottabb irányzat egyértelműen az ajándékvásárlásban érhető nyomon.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Megosztás/Share

Forrás: https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/errol-mondtak-le-tomegesen-a-magyarok-karacsonykor-mi-lesz-a-fa-alatt.1108118.html