Gulyás Gergely: az éjféli mise nem növeli a kockázatot

https://cdn.penzcentrum.hu/upload/cimlapimg/G/gg-20201222.png
Megosztás/Share

Gulyás Gergely a mai kormányinfo keretében ismertette a kormány tegnapi döntését, miszerint 2020. december 24-én este 8 óra és 2020. december 25-én reggel 5 óra között feloldják a lakóhely, a tartózkodási hely vagy a szálláshely elhagyásának tilalmát. Azonban a további ünnepnapokon ugyanúgy tilos a közterületen történő tartózkodás. A miniszter kitért a napi járványadatokra is, illetve arra, hogy a koronavírus brit mutálódása miatt szükség volt rá, hogy megtiltsák a légiforgalmat.

Gulyás Gergely miniszter a fertőzésszámok csökkenésével kapcsolatban azt mondta, ez alapján remélhetőleg a halálozások száma is csökken 8-10 nap múlva. Elmondása szerint a kormány továbbra is legalább január 11-ig fenntartja az intézkedéseket, és mindenkit arra kér, hogy ezeket a szabályokat tartsa be. Gulyás Gergely szerint a fegyelmezettség, ahogy eddig az állampolgárok betartották az intézkedéseket, segített túllendülni a tetőponton.

December 27-én kezdődik az oltás a Dél-pesti Centrumkórházban – mondta a miniszter és ismertette: első körben 5500 vakcina érkezik. A sajtó kérdésére elmondta: az, hogy december 24-én feloldják a kijárási korlátozást, értelmezhető mértékben nem növeli a fertőzés veszélyt. Sokan éjféli misére is menni szeretnének, de mivel a családok egyébként is találkoztak volna, ez érdemben nem növeli a kockázatokat – vélte a miniszter.

A hiteltörlesztési moratóriumra kitérve elmondta: mindenkinek van lehetősége moratóriumot kérni továbbra is, aki 2020 március 18-a előtt vett fel hitelt. Jelenleg másfél millió család veszi igénybe, ez a teljes hitelállomány 54%-át, 3400 milliárdot érint. Az új felújítási támogatással kapcsolatban elmondta, hogy legfeljebb 50% lehet az állami támogatás, tehát a 6 millióból legfeljebb 3-at kaphatnak meg vissza nem térítendő támogatásként a kisgyermekes családok.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Megosztás/Share

Forrás: https://www.penzcentrum.hu/hitel/gulyas-gergely-az-ejfeli-mise-nem-noveli-a-kockazatot.1108138.html