Januárban folytatódik a pedagógusok tesztelése, de már regisztrációhoz kötik

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=fe4097ac-3181-40d7-a3a5-63cce0375ba0
Megosztás/Share

Szerdától jelentkezhetnek a pedagógusok online az ingyenes tesztelésre.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

A keddi Kormányinfón szóba került a pedagógusok célzott tesztelése is. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő elmondta, a vártnál alacsonyabb volt a pedagógusok részvétele, de a köznevelésben dolgozók számára a tanév folytatása előtt január 2-án és 3-án újra ingyenes tesztelést rendeznek a kormányhivatalok szervezésében.

Ami újdonság, hogy a részvétel online regisztrációhoz kötött és december 23-ától jelentkezhetnek a pedagógusok.

Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára a múlt héten azt mondta, hogy január 2–3-án lesz lehetősége a pedagógusoknak ingyenes és önkéntes gyorstesztelésre a mentőszolgálat kijelölt tesztelési pontjain.

Eddig három fordulója volt a bölcsődei, óvodai, iskolai, szociális, egészségügyi, kormányhivatali és járási hivatali dolgozók tesztelésének, összesen 430 ezer gyorstesztet végeztek. Az operatív törzs már egy hete arról számolt be, hogy a vártnál alacsonyabb részvétel mellett zajlottak a tesztelések és a megjelentek kevesebb mint 2%-a bizonyult pozitívnak.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20201222_pedagogusok_tesztelese_regisztracio_koronavirus#rss