Kihirdették: másfél hónapig nem szállhatnak le Magyarországon a britektől jövő repülőgépek

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-xl/b/u/d/budapest-repuloter-ferihegy-386628.jpg
Megosztás/Share
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A hétfő este megjelent 623/2020. (XII. 21.) kormányrendelet a Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága területéről induló polgári légjárművek leszállási tilalmáról címet viseli és az alábbiakat tartalmazza:

  1. § A Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága területéről induló menetrendszerű vagy nem menetrendszerű légi személyszállítást végző polgári légijármű Magyarország területén – a  veszélybe került légijármű kivételével – nem szállhat le.
  2. § (1) Ez a rendelet – a (2) bekezdésben foglalt kivétellel – a kihirdetését követő napon lép hatályba. (2) A 3. § az e rendelet kihirdetését követő 15. napon lép hatályba.
  3. § (1) A  Kormány e  rendelet hatályát a  koronavírus-világjárvány második hulláma elleni védekezésről szóló 2020. évi CIX. törvény hatályvesztéséig meghosszabbítja. (2) Ez a rendelet 2021. február 8-án hatályát veszti.

Az ügy előzményei:

Címlapkép forrása: Getty Images

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20201222/kihirdettek-masfel-honapig-nem-szallhatnak-le-magyarorszagon-a-britektol-jovo-repulogepek-462784