Kitart a jó hangulat a piacokon a tegnapi esés után

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-xl/b/e/a/bear-421402.jpg
Megosztás/Share

A tegnapi eladási hullám után úgy néz ki, hogy korrigálnak Európa vezető börzéi, a legtöbb ország indexe feljebb kezdte a keddi kereskedést, mint ahol befejezte a tegnapit. A német DAX 0,7 százalékkal, a francia CAC 0,5 százalékkal került feljebb, a milánói börze 0,6, a spanyol börze pedig 0,5 százalékos pluszt mutat, egyedül a brit index került lejjebb, jelenleg 0,3 százalékos a mínusz.

Az alapvetően pozitív hangulatot a korrigáláson kívül az Európai Bizottság bejelentése is fűtheti, tegnap este ugyanis engedélyezték a Pfizer és a BioNTech  által az új típusú koronavírus ellen közösen kifejlesztett oltóanyag forgalomba hozatalát.

A rossz brit hangulatot az új koronavírus-törzs terjedése mellett a Brexit-helyzet élesedése is okozhatja, egy svéd jogszabályi adottság miatt legkésőbb december 23. estig össze kellene jönnie az átfogó EU-brit kereskedelmi megállapodásnak, mert különben nem lesz idő azt a két ünnep között legalább EU27 tagállami szinten jóváhagyni, hogy aztán az Európai Parlament január elején utólagosan jóváhagyja az alkut.

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/uzlet/20201222/kitart-a-jo-hangulat-a-piacokon-a-tegnapi-eses-utan-462786