Koronavírus: a fõváros környékén súlyosbodhat a helyzet

https://media.hazipatika.com/cikkek/main/18/6018/article_320.jpg
Megosztás/Share

Koronavírus: az idei lesz a mentők legnehezebb karácsonya – kattintson!

A 51. heti adatok alapján elmondható, hogy Békéscsabán, Nyíregyházán és Szekszárdon is emelkedik az új típusú koronavírus örökítőanyagának koncentrációja. Szintén növekvő tendenciát látnak a Budapest környéki településeken – Tökölön, Biatorbágyon, Szigetszentmiklóson, Budakeszin és Százhalombattán – is. Ugyanakkor a vizsgálati eredmények azt mutatják, hogy a legtöbb szennyvízmintában stagnál a SARS-CoV-2 örökítőanyagának mennyisége. Egerben pedig a korábbi hetek adataihoz képest csökkenés tapasztalható – közölte az NNK.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet, koronavírus szennyvíz, koronavírus NNKKoronavírusos beteget vizsgálnak a fővárosi Szent János Kórházban.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A szennyvízvizsgálatok lényege

A szennyvíz vizsgálata mindazokról információt ad, akik ürítik a kórokozó örökítőanyagát, így a tünetekkel rendelkezők mellett a tünetmentes és gyenge tünetes koronavírus-fertőzöttek számáról is tájékoztat. Az eredmények viszont az ország nagy részén továbbra is kedvező tendenciát mutatnak, a járvány ugyanis lassulni látszik. Ugyanakkor ennek fenntartása érdekében nagyon fontos a megelőző intézkedések betartása, különösen a karácsonyi időszakban.

koronavírusForrás: NNK

Mit tegyünk?

Az egyéni felelősség szerepe tehát továbbra is hangsúlyos a koronavírus-járvánnyal járó kockázat csökkentésében. A legfontosabb, hogy csak a magukat egészségesnek tartó, tüneteket nem mutató egyének menjenek közösségbe, különös tekintettel az egészségügyi, szociális és oktatási intézmények dolgozóira. Akinek tünetei vannak, az maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Fontos továbbá, hogy kerüljük a zsúfolt helyeket, viseljünk maszkot az előírt helyeken, tartsunk biztonságos távolságot másoktól, valamint mossunk gyakran és alaposan kezet.

Kárpátalján már megjelent a mutálódott koronavírus – a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/koronavirus_a_fovaros_kornyeken_sulyosbodhat_a_helyzet/20201222104352