Koronavírus: már hétvégén olthatják a kórházi dolgozókat

https://media.hazipatika.com/cikkek/main/21/6021/article_320.jpg
Megosztás/Share

Mivel a Pfizer/BioNTech vakcinája megkapta az európai forgalmazási engedélyt, az első szállítmány már vasárnap megérkezik Magyarországra is. A Dél-Pesti Centrumkórházba érkező, nagyjából 5500 vakcinával pedig meg is kezdődhet a frontvonalban dolgozó egészségügyi dolgozók vakcinálása az új típusú koronavírus ellen – közölte Gulyás. Kiemelte ugyanakkor, hogy a jelképes mennyiségű első szállítmányt több jelentősebb rakomány követi majd, így még idén több tízezer adagot kaphatunk.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet, koronavírus elleni vakcina, koronavírus elleni védőoltás, koronavírus elleni oltás, koronavírus elleni oltóanyagAz első szállítmány már vasárnap megérkezik Magyarországra.
Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Már több mint 300 ezren regisztráltak

A miniszter hozzátette, a kormány több további gyártóval is tárgyal, és a jövőben például Kínából is jelentős szállítmány érkezhet majd. Az ország eddig összesen 17,5 millió adag koronavírus-vakcinát kötött le. Tájékoztatása szerint eddig több mint 300 ezren regisztráltak az oltásra.

Eldőlt a szenteste sorsa

A miniszter emlékeztetett arra is, hogy a kormány döntése értelmében szentestére felfüggesztik az éjszakai kijárási tilalmat. A közös ünneplés idejére pedig továbbra is érvényes a 10 fős létszámkorlát, ebbe azonban nem számítanak bele a 14 éven aluli gyermekek. Döntöttek továbbá arról is, hogy megtiltják a Nagy-Britanniából érkező személyszállító repülőgépek leszállását az Angliában megjelent új koronavírus-mutáció miatt.

A koronavírus-járvány a második hullám csúcspontján egyébként már túl vagyunk, legalábbis a fertőzések tekintetében. Bő 1 hét múlva azonban már a halálozások száma is csökkenni kezd majd – vélekedett Gulyás Gergely.

Kárpátalján már megjelent a mutálódott koronavírus – a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/koronavirus_mar_hetvegen_olthatjak_a_korhazi_dolgozokat/20201222113856